IT i vardgen

IT, eller informationsteknik som det också kallas, är något som påverkar nästan alla varje dag. De flesta i det svenska samhället har både en telefon och dator, varpå en del har två av varje. Det finns till och med en del jobb som innebär att man sitter vid datorn hela dagarna. Denna artikel kommer därför kolla närmre på hur IT har påverkat det svenska samhället i grunden genom att kolla på studenter och arbetsplatser.

IT för studenter

En av de allra vanligaste produkterna som används i vardagen är en dator. Det kan exempelvis handla om att man studerar och skriver en uppsats på datorn. De flesta universiteten kräver nämligen att man som student i Sverige har en dator för att kunna hänga med i utbildningen. Som tur är finns det hemsidor som säljer begagnande datorer till bra priser på nätet. Exempelvis kan man nu köpa en MacBook Pro 2015 till ett rabatterat pris. På så sätt kan alla få råd med att köpa en egen dator, vilket i sin tur behövs för att man ska kunna hänga med i digitaliseringen i samhället.

IT på arbetsplatser

När det kommer till IT på olika typer av arbetsplatser så har de allra flesta stora bolagen minst en person som är helt ansvarig för IT. Anledningen till detta är att många av de anställda är beroende av att kunna använda en dator hela tiden. Men beroende på hur van man är vid att använda en dator kan man ibland behöva hjälp. Nästan alla har någon gång haft problem med att installera ett program på datorn. Det är därför viktigt att företag har experter inom dessa områden så att inte verksamheten drabbas på ett negativt sätt. I riktigt stora bolag finns det till och med IT-avdelningar som endast jobbar med detta.