Kändisar som drabbats Covid-19

Jag är förmodligen inte ensam om att uppleva att vi lever i väldigt märkliga tider. Nu tycks det som att just vi i Sverige varit relativt duktiga på att hantera coronakrisen – så långt. Det förändrar dock inte att i princip allt medieutrymme på något sätt tycks kretsa kring Covid-19, virusets framfart och dess effekter. I det här inlägget tänkte jag göra en liten summering av vilka kändisar som drabbats som vi kunnat läsa om på våra smartphone-skärmar de senaste veckorna.

Till en början rapporterades det om varje enskilt fall, det var innan smittspridningen började på allvar. Nu har tusentals bekräftade fall rapporterats, så enstaka fall har generellt sett inte längre samma nyhetsvärde. Såvida det inte handlar om någon som är berömd.

Att väcka uppmärksamhet i onödan är ingenting som ligger för företagsbanken Capcito. Deras uttalade mål är att bidra med likviditet till svenska företag. Det gör de genom att erbjuda en mängd tjänster med fördelaktiga villkor så som företagslån, belåning av fakturor och factoring. Om driver eller med och driver ett företag bör du definitivt besöka dem på https://www.capcito.com/sv för att se vad de kan hjälpa er med.

Många stora namn

Tom Hanks var den första superkändisen som bekräftat drabbades av viruset.

Aftonbladet tycker till och med att det är värt att publicera en plusartikel om kändisar som eventuellt drabbats av Covid-19. Nu, några veckor senare har det rapporterats om ett flertal kändisar som smittats. Här är några av dem.

Adam Schlesinger

Adam Schlesinger var basist och sångare bland annat i popbandet Fountains of Wayne. Tyvärr blev han ett av coronavirusets första högprofilerade dödsfall. Han avled i Poughkeepsie utanför New York den första april 2020.

Bianca Ingrosso?

Om man vill vara lite elak skulle man möjligtvis kunna säga att Biancas avslöjande om att ha drabbats av coronaviruset var något av en icke-nyhet. I ett flertal nyhetsartiklar citerades hon när hon beskrev hur hon känt sig lite hängig och snuvig den senaste tiden. Kanske var det coronaviruset?

Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är förmodligen efter Tom Hanks den mest kände personen som drabbats av viruset. Tyvärr verkar han drabbats ganska hårt och behandlas nu på en intensivvårdsavdelning. Ironiskt nog var han innan dess en av de fåtal politiker i världen som mest verkade underskatta viruset. Hans attityd tycktes vara att reaktionerna på covid-19 var överdrivna och han självklart skulle fortsätta ta världsledare i hand. Så kan det gå.

Idris Elba

Idris Elba är kanske fortfarande mest känd för sin genombrottsroll som Stringer Bell i den fantastiska TV-serien The Wire. Det och att han nu också kan sälla sig till de tusentals människor världen över som drabbats av coronaviruset.

Vare sig du är känd eller okänd hoppas jag att du tar det försiktigt. Häng med i nyheterna om viruset i dina elektroniska enheter.