Appar för finansiella ärenden

Det finns en uppsjö med appar som du kan ladda ned till din telefon för att utföra olika ärenden genom din mobiltelefon. Även inom bank och finans är appar vanligt förekommande så att banken och finansbolaget kan ge dig utökade tjänster som du kan använda dig av även i mobilen.

Tack vare att du kan använda dig av en app i mobiltelefonen kan du utföra olika finansiella tjänster när som helst som exempelvis på bussen, tåget eller i sängen. Det finns olika appar som du kan använda dig av som exempelvis för att logga in till din Internetbank eller för att administrera dina lån hos ett finansbolag.

Säkra appar

Det finns också appar som du kan använda dig av för att göra säkra betalningar till exempelvis en e-butik direkt från din Internetbank. Dessa appar ges ut av olika betaltjänster på nätet och är utvecklade så att de ska ge dig maximalt skydd i samband med att du utför ekonomiska transaktioner på nätet.

Du ska alltid ladda ned appar för ekonomiska transaktioner från säkra sidor som exempelvis hos det finansbolag eller den bank som äger appen. Ofta behöver du använda dig av ett mobilt BankID i samband med att du använder appen så att du kan verifiera din identitet. Det betyder också att ingen annan kan använda en app för att få åtkomst till dina finansiella tjänster eller betalmetoder.

En del finansbolag som erbjuder krediter har appar där du kan administrera din kredit. Genom appen kan du se inbetalningar, utbetalningar och hur stor kredit du har kvar. Du kan dessutom begära utbetalningar genom din app och därefter kommer pengarna in direkt på ditt bankkonto.

Tänk på att även om IT-system och appar är säkra krävs det att även du själv hanterar ditt BankID och dina lösenord på ett säkert sätt så ingen utomstående kan använda sig av dessa för att logga in hos en bank eller ett finansbolag.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *