Arbeta på distans – tjäna pengar hemifrån

Även om du arbetar hemifrån är det viktigt att upprätthålla vissa rutiner och vanor för att arbetet skall vara så effektivt som möjligt. Här hittar du en mycket bra guide med tips som förenklar övergången från kontorsarbete till hemmajobb.

Skapa en arbetsplats

En av de viktigaste faktorerna för att kunna arbeta hemifrån är att ha en riktig arbetsplats. Det kan tyckas lockande att arbeta från sängen eller soffan och varför behöver du egentligen ett skrivbord, det är ju bara att arbeta vid köksbordet? Detta är dock helt fel inställning. För att du skall lyckas och bli framgångsrik i ditt distansarbete krävs det att du har en riktig arbetsplats i hemmet. Att sätta sig vid sin arbetsplats signalerar att nu är det arbete och disciplin som gäller och inget annat. Utöver arbetsplatsen behöver du naturligtvis också en del utrustning som krävs för att du skall kunna utföra ditt arbete. Vilken typ av utrustning det rör sig om beror på vilka typer av uppgifter ditt arbete kräver. En bra dator och en stabil internetuppkoppling är naturligtvis A och O

men det kan även behövas en hel del andra grejer.

Arbeta medan du reser

När du arbetar på distans innebär det inte nödvändigtvis att du alltid måste arbeta från ditt hem. Ibland är det skönt att komma ut och träffa andra människor. Då kan du med fördel sätta dig och arbeta på ett café eller liknande inrättning eller varför inte betala för en plats på ett kontorshotell eller co-working space för dagen. Vill du vara din egen chef samtidigt som du upptäcker världen kan du läsa mer om livet som digital nomad i den här intressanta artikeln. Många frilansare väljer att arbeta på detta sätt.