Rätt hörlurar till rätt tillfälle

Det kanske inte låter som om det är något problem, men att använda fel typ av hörlurar till fel elektronik kan få nästintill förödande konsekvenser. I följande text kan du få inspiration och idéer kring hur du kan hitta de hörlurar som passar bäst för dig och den teknik du använder samt få svar på frågan om det finns några typer av hörlurar som du bör undvika och liknande.

Trådlösa lurar kontra hörlurar med sladd

Oavsett om du helst använder hörlurar med sladd eller trådlösa hörlurar så finns det faktiskt tillfällen där det ena är bättre än det andra.

Trådlösa hörlurar kanske låter som det smartaste valet för alla tillfällen och det finns en poäng med det. Med trådlösa hörlurar får du helt andra möjligheter, dock krävs det att du använder en mobiltelefon eller annan enhet med bluetooth på för att du ska kunna använda trådlösa hörlurar.

En av de hetaste kandidaterna på marknaden för dig som letar efter nya trådlösa hörlurar är airpods, som gör sig extra bra när du vill lyssna på musik, podcasts eller kanske ljudböcker under morgonpromenaden eller på väg till och från ditt jobb. Den här typen av hörlurar fungerar också bra till att prata i telefon och liknande. Men, det finns en risk att det framstår som om du pratar med dig själv om du inte har en synlig mikrofon på dina lurar, även om den här modellen blir allt vanligare.

Vill du hellre ha ett par hörlurar på dig när du spelar på ditt elpiano eller om du vill kunna använda dina hörlurar till fler och helt olika enheter, då ska du istället välja ett par hörlurar med sladd. Bortsett från risken att vissa enheter har hörlursuttag som ser lite annorlunda ut än vad som är standard så går det nästan att garantera att ett par hörlurar med sladd fungerar till alla enheter i ditt hem.