Säkerhetsrutiner för finanssystem

Ett finanssystem har mycket rigorösa säkerhetsrutiner så att ingen annan kan se information om dig, dina lån eller ditt sparande. Alla anslutningar till ett finanssystem på Internet sker genom en krypterad kanal som gör att ingen kan se den information som du skickar eller tar emot från systemet. Det innebär att dina personuppgifter och dina kontouppgifter är helt skyddade då du kommunicerar över Internet.

Idag då du ansöker om ett lån hos ett finansbolag behöver du använda ditt personliga BankID för att kunna signera en ansökan. Det gör i sin tur att ingen kan ansöka om lån i ditt namn längre.

Detsamma gäller om du gör överföringar från din Internetbank i samband med att du handlar i en e-butik. Då behöver du alltid logga in på banken och verifiera din identitet med ditt BankID så att banken vet att du är den du utger dig för att vara.

BankID används även i många andra sammanhang som hos myndigheter, där du kan ansöka om utdrag, bidrag och få personlig information, men även då du ska identifiera dig hos casinon eller andra sidor som behöver få din identitet verifierad.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *