Svenskt rekord i e-handel

Att handla saker på nätet blir allt vanligare, i synnerhet i dessa tider av corona då fler har börjat beställa hem mat via nätet som sedan levereras hem till dörren. Även andra branscher som traditionellt bara har haft sina produkter tillgängliga i fysiska butiker har nu hittat ut på nätet. Sedan finns det såklart företag som inte har några fysiska butiker alls utan enbart existerar på nätet.

Förr i tiden var det vanligt att man fick hem tjocka kataloger från olika postorderföretag för att därefter skicka in en talong med posten där man skrivit upp vilka varor man vill beställa. Idag är det dock nätet som gäller då det är mycket smidigare att kunna klicka runt i e-butiken och beställa varor via webbläsaren i sin dator eller en app i mobilen. Tack vare tekniska betalningslösningar som BankID kan man också betala varorna på ett säkert och smidigt sätt.

Ta hjälp av experter

Det är oerhört viktigt för företag i olika branscher att hänga med i utvecklingen idag. Alla har kanske inte den IT-kompetens som krävs för att ta fram en bra e-handelssajt som laddar snabbt och är lättöverskådlig; men då finns företag som Prototyp som kan bistå med de komplicerade tekniska bitarna som får hela maskineriet att fungera. På så vis kan det företag som anlitar dem istället lägga sin tid och energi på de bitar som de är bäst på, till exempel att marknadsföra och utveckla sina produkter.

E-handeln verkar vara här för att stanna. Enligt PostNord, som varje månad mäter e-handeln i Sverige, hade hela 78 % av svenskarna handlat via nätet under april 2020, vilket är den högsta nivån någonsin.